Friday, April 5, 2013

Nightstalker


Οι Nightstalker είναι ελληνικό ροκ συγκρότημα. Κινούνται στο χώρο του stoner rock και desert rock με σαφείς επιρροές από Monster Magnet.
Δημιουργήθηκαν αρχές του 1989, κάνοντας τις πρώτες εμφανίσεις λίγο καιρό αργότερα και με πρώτες συμμετοχές στις συλλογές Divin και Toxic Babies in a R'n'R land. To 1994 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τον τίτλο Side Fx από την Hitch Hyke Records, ενώ δυο χρόνια αργότερα, αλλάζοντας δισκογραφική εταιρία, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Useαπό την FM Records. Το Use επανακυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2006 για τα δέκα χρόνια της δισκογραφικής τους παρουσίας.
Μετά την αποχώρηση του Hill, το 2000 κυκλοφόρησε το Ritual. Στο σημείο αυτό το συγκρότημα είχε γίνει πολύ γνωστό στην Ελλάδα, με πολλά support σε γνωστά ξένα συγκροτήματα και παρουσίες και στο εξωτερικό. To 2004 οι Nightstalker με αλλαγές στη σύνθεση, όπως την είσοδο του Αντρέα στο μπάσο (επίσης μπασίστας στο συγκρότημα Rotting Christ) και του Tόλη στην κιθάρα, κυκλοφόρησαν το Just a burn από την Mad Prophets Records. Το album εκτός από Ελλάδα κυκλοφόρησε σε Ευρώπη και Αμερική.

Μέλη 

  • Argy (φωνή): 1989 - σήμερα
  • Andreas (μπάσο): 1992 - σήμερα
  • Tolis (κιθάρες): 2002 - σήμερα
  • Costas (τύμπανα): 1994 και 2000 - 2009
  • Harry (κιθάρες): 1991 - 2004
  • Hill (κιθάρες): 1989 - 1997
  • vag tsu,(μπασο) 1989-1992-93
  • Antonis(κιθαρα)1989-1991
Ο Αντρέας είναι ο 2ος μπασίστας των Nightstalker, ο οποίος αντικατέστησε τον αρχικό τους μπασίστα. Επίσης, στη θέση του Χάρη υπήρχε άλλος κιθαρίστας,ο Αντωνης τον οποίο ο Χάρης διαδέχθηκε. Με αυτή τη σύνθεση εμφανίστηκαν ως support στους Annihilator τον Φεβρουάριο του 1991, όπου έκαναν μια καταπληκτική εμφάνιση.# Ο πρώτος μπασίστας ήταν ο Βαγγέλης Τσουκνάκης(παίζει μπάσο και τραγουδάει τώρα στους mixxbowl,cd-mixxbowl,kraak records 2011,όπου συμμετέχει και ο Argy,που τραγουδάει και έχει γράψει τους στίχους σε 1 κομάτι) όπου με τον Αργύρη τον Ηλία αλλά και τον Αντώνη τον αφάνα έφτιαξαν την μπάντα. Στην αρχή ήταν μια καθαρά χεβυ-θρας μπάντα συμμετέχοντας σε συλλογές και λάιβ της "Μολών Λαβέ" records.Με τα σλάπ θέματα και τις ροκμπλουζ επιροές του VAG, αλλά και φέρνωντας ο Vag τον Χάρη στο γκρουπ(έπαιζαν μαζί και είχαν,με τον Νίκο Γκερλέ στα τύμπανα,τους motor maniacks 1988 -1991)σαν κιθαρίστα στην θέση του Αντώνη,όπου ήταν ενας καθαρά χεβυ μέταλ κιθαρίστας,άλλαξε και ο ήχος του γκρούπ από χεβυ-θρας μέταλ σε γράντζ- στόουνερ ροκ,όροι που μόλις είχαν πρωτοβγεί τότε στην παγκόσμια μουσική σκηνή . Το περιοδικό "μέταλ χάμερ" είχε χαρακτηρίσει τότε τους Night Stalker ως το πρώτο γκράντζ σχήμα στην Ελλάδα.Μάλιστα είχε ξεκινήσει να γράφεται και ο πρώτος δίσκος,όπου η παραγωγή είχε γίνει όλη στο στούντιο της οδού Σπύρου Μερκούρη στα Εξάρχεια "Εcho Master"όπου είχε ο Αργύρης τότε και η εγγραφή στο" Χωρίς Ρεύμα"στούντιο. Με μουσική του vag και του hill και στίχους του Αργύρη, με περίπου 10 κομμάτια, ως ανεξάρτητη παραγωγή από το γκρούπ,(αφού είχε αποχωρήσει από την"μολών λαβέ"),ξεκίνησε να γράφεται ο δίσκος τότε,αλλά δεν βγήκε ποτέ στην κυκλοφορία,παρότι είχε τελειώσει κατα 90%.Κυκλοφόρησε ενα ντέμο (first psychedelic demo tape)με 4 κομμάτια από αυτά (3 του Βαγγέλη και 1 του Ηλία,στίχοι του Αργύρη) όπου ήταν και το πρώτο,σε ανεξάρτητη παραγωγή, του γκρούπ.Με την πρωταρχική σύνθεση του γκρούπ και με αυτά τα κομμάτια έγιναν πολλές εμφανίσεις σε κλάμπ της Αθήνας, στον "Ελλήσποντο" στην Θεσσαλονίκη,σε πολλες επαρχιακές πόλεις, αλλά και το σαπόρτ στους "Annihilator"στο "Ρόδον",όπου έκαναν γνωστό το γκρούπ στο ελληνικό κοινό.

Δισκογραφία 

  • Dead Rock Commandos (2012, Small Stone Records)
  • Superfreak (2009, MeteorCity)
  • Just a Burn (2004, Mad Prophet Records)
  • The Ritual (2000, Vinylust)
  • Use (1996, FM Records)
  • SideFx (1994, Hitch Hyke)
  • First Psychedelic Demo Tape (1991 Self Release)
  • "scrweing the sane" συλλογη 1990
  • "metal gear"1989

Εξωτερικοί σύνδεσμοι [Επεξεργασία]

  • Nightstalker - επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος.
  • Nightstalker - MySpace - σελίδα για το συγκρότημα στο MySpace.
  • Nightstalker - Rocking.gr - Νέα, άρθρα, κριτικές άλμπουμ και συναυλιών για το συγκρότημα στo Rocking.gr.



-------------TRACKLIST-------------

1) Go Get Some 0:00

2) Soma 04:07

3) Dead Rock Commandos 07:43

4) One Million Broken Promises 11:01

5) Children Of The Sun 14:48

6) Back To Dirt 19:36

7) Keystone 24:12

8) Rockaine 27:55

9) The Boogie Man Plan 31:52

10) The Underdog 35:22

No comments:

Post a Comment